Uzvārda (ne)spēks

Vārda izvēles, uzvārda maiņas analīze ir astrologa-numerologa Kristapa Baņķa prakses autormetode, kas tiek izskatīta konsultācijās un apskatāma www.numopro.lv

Dzīves Ceļa Skaitlis = visu dzimšanas datu kopsumma – enerģijas veids un rakstura iezīmes, kas cilvēkam dzīves laikā būs dominējošās. Izejot no šī cipara enerģijas, cilvēks nosaka savas dzīves prioritātes un mērķus. Koda otrā daļa, ko veido pēc īpaša aprēķina, nosaka atspēriena punktu dzīvē un enerģijas kodolu. Norādītie skaitļi ir arī veiksmes skaitļi personām. 

Personas vārds – kā pats cilvēks sadzīvo un jūtas ar šo doto vārdu un kā apkārtējā sabiedrība uztver un izturas pret šī vārda skaņas vibrācijām.

Ja piestāv: persona jūtas harmoniski un iemanto labu slavu; viegli rit komunikācija, saskarsme, viegli izsaka savu ideju un domu un cilvēki tic šā cilvēka teiktajam vārdam, nepielīp iesaukas. Vīrs un vārds. Atkarībā no vārda skaitliskās vibrācijas individualizē personu kā noteiktā datumā dzimušo.
Ja nepiestāv: viss otrādi - nekā ar piestāvot! + pieaug egocentrisms, nesaprasts indivīds. Skandāli un neslavas, jo cilvēki neuzticas šī vārda nesējam.

Personas uzvārds – piešķir cilvēkam pārmantoto dzimtas enerģiju, kura ir veidota un kopta no paaudzes paaudzē. Parasti cilvēkam lielā mērā piemīt šīs dzimtas spēcīgākās pozitīvās un arī negatīvās īpašības.

Ja piestāv: dzimtas spēks ir ar personu, senču saime enerģētiski aizstāv savu izredzēto dzimtas uzvārda nesēju (enerģētiski pareizi bija kā senāk, kad mainot sievietēm uzvārdu, nemainījās locījumi); spēja izveidot vai turpināt labu dzimtu.
Ja nepiestāv: viss otrādi – nekā ar piestāvot!

G U N D A R S   Ā B O L I Ņ Š

 

1 2 3 6 1 7 8         2 3 5 9 4 4 9

Kopsumma: 64 / 1

Uzvārda kopsumma: 36/9

Dzīves Ceļš: 07.01.1960 = 24/6 un 10/1

Numero kvadrāts

11

44

7

22

5

8

33

6

99

 

Astrologa-Numerologa Kristapa Baņķa vērtējums:

Numeroloģiskajā kvadrātā visas rūtis ir aizpildītas. Bingo! Daudzkārt talantīgs, jo izlīdzsvarota personība. Vārdā un uzvārdā ir daudz enerģijas (22), humora dzirksts virs normas (33) un plašs redzējums (99). Darbaholiķa rādītāji (44).
Uzvārds nes 9 vibrācijas, kas sakritīgi harmonizējas ar dzimšanas datu kopsummu – 6. Un 6 ir māksliniecisks skaitlis, bet 9 bieži vien ir aktieriem, politiķiem un ceļotājiem. Kopumā uzvārds tomēr nav kā uzliets, tādēļ daudzi var jaukt, piemēram, ar Āboltiņu vai pat aizmirst uzvārdu. Droši vien savās aprindās pielīp iesaukas. Vārds gan ir perfekts, turklāt ar ritmiku burtos 123 – kā skaitāmpantiņš. Dēļ uzvārda kombinācijas skaitļos 9449 – labākais darbs ir ārzemēs! Uzvārds, neskatoties uz mīkstinājumiem, patiesībā pēc skaitļiem ir no ārpuses mīksts, bet iekšpusē stingrs.

U Ģ I S   M A G O N I S

2 2 4 8    2 1 1 5 3 4 8

Kopsumma: 40 / 4

Uzvārda kopsumma: 24/6

Dzīves Ceļš: 08.03.1965 = 32/5 un 16/7

Numero kvadrāts

11

44

 

222

5

88

3

 

 

 

Astrologa-Numerologa Kristapa Baņķa vērtējums:

Vārda un uzvārda kombinācijas Numeroloģiskajā kvadrātā uzrāda pamatīgus energorobus. Tāds neticīgais Toms, kaut ticība ir atslēga ceļā uz visu. Ceru, ka dzīves ceļā pie tā būs nonācis. Kā smuka magone, bet ar dzīves piepotētiem ērkšķiem, kuri uzrodas paši no sevis. Spēcīga naudas vilkme, tādēļ uzskatāms par dārgu “ziedu”. Bet naudas veiksme dikti mānīga un mainīga. Jānodarbojas ar labdarību, garīgumu un dāvināšanu, ko arī apliecina, ka “patrāpījies” piedzimt “sieviešu dienā”.

Uzvārds piestāv, jo sakrīt ar Dvēseles un Prāta skaitli, tādējādi labi attiecoties kopā ar vārdu un arī pašam gana tīkams dēļ neparastuma – “zīmolīgs”. Vārds vispār ir bomba, jo nes 16/7 vibrāciju, kas ir otrais svarīgākais Dzīves koda Skaitlis. Paldies, tā teikt, vecākiem! 

U Ģ I S   R O Z E

2 2 4 8    7 5 5 7

Kopsumma: 40 / 4

Uzvārda kopsumma: 24/6

Dzīves Ceļš: 19.04.1960 = 30/3 un 28/10

Numero kvadrāts

 

4

77

22

55

8

 

 

 

 

Astrologa-Numerologa Kristapa Baņķa vērtējums:

Vārds un uzvārds uzrāda spēcīgu sensitivitāti un apkārtējās pasaules uztveri. Smalka tā rozīte kā pulksteņa mehānisms. Dzimšanas datums un kopsumma piedod viedu ambīciju pašizteikties, ko vārds palīdz ietērpt dažādās sadarbības formās. Labi, ja Uģis nestaigā atkarību taku, jo ar šādiem datiem uz uzvārdu jābūt ar stingru dzīves “kātu”. Velk pie zemes un svārstās starp vieglu dzīves kāri un Zemes pamatīgumu. Ko pats uzceļ, to citu vadīts pats pa nakti nojauc. No citiem atkarība dzīvē var sagādāt lielas mieles. Gribas uzcelt savu mājokli vai ko izcili saturīgu un taustāmu paveikt.

Uzvārds piestāv – īsi un lakoniski. Vārds gan velk dzīves ratu uz citu pusi.  Tādēļ vieni var pazīt kā ļoti jauku čali, bet citi kā nesamierināmu nu neērtu. Kā paši piegājuši – no zieda vai ērkšķu puses.

A I V I S    C E R I Ņ Š

1 4 4 4 8     4 7 7 4 4  9

Kopsumma: 56/11

Uzvārda kopsumma: 35/8

Dzīves Ceļš: 19.09.1988   = 45/9 un 43/7

Numero kvadrāts

1

444444

77

 

 

8

 

 

9

Astrologa-Numerologa Kristapa Baņķa vērtējums:
Vārds un uzvārds ne tikai pēc skanējuma, bet arī pēc Skaitļu vibrācijām ir mīlīgi jauks. Smuks, smaidīgs, komunikabli tīkams un brendīgs (8). Dzimšanas datos dominē lielie cipari -19 datumā, 9 datu kopsummā, 8 uzvārda kopsummā un Meistara Skaitlis – 11 uzvārda kopsummā.

Uzvārds – piestāv, jo sakrīt ar Numeroloģisko Likteņa Skaitli un Dvēseles Skaitli. Vārds – kā uzliets, tomēr ik pa laikam droši ka piedomā – būtu derējis kas stipri gudrāks un neparastāks! Tomēr čalis nav tik “balts kā mālē”, jo veseli seši“4” vārdā un uzvārdā nogarantē ne tikai pamatīgu darbaholismu, bet arī ieķeršanos ierastajam stilam. Tas var padarīt brīžam nedaudz kokainu un nākotnē arī pārlieku moralizējoši konservatīvu. Jāatzīst, ka pie kārtīgas sievas sāniem, var tikt daudz tālāk nekā savrupi ejot. Vien sievai jāapzinās, ka, neskatoties uz lielajām kopības alkām, čalis grib arī krietnu devu intelektuālas un faktiskas patības, kuru izpausmes meklēs visu atlikušo mūžu.

Prāta māksliniekam nenāktu par skādi dzīves skolā nebūt gudriniekam un “prātvēderam”, bet  pielaikot “mūžīgā studenta”oderīti.  Kāpēc...? Tieši ar to jāsāk jebkurš jautājums dzīves gudrību virzienā, citādi riskē palikt  sabiedrības acīs allaž puiciskais, kuru nelaidīs pie lielā sarunu galda. Dāmas viņa klātbūtnē negarlaikojas, jo allaž kāds stāstiņš azotē.

Tiecīgs dzīvot modīgi, komfortabli un ar lielu vajadzību būt vajadzīgam. Tas viss liecina, ka patīk pats kā smaržo un kā tas ietekmē citus. Un zina savu vērtību, bet ne vienmēr zina, kurp tas novedīs.

Būtiskākais par vārdu jēgu. Avots: numerologi.lv

Ar vārdu patiešām var daudz pateikt, celt un arīdzan nogremdēt. Daži secinājumi kā numerologam-profesionālim.

Vārdam, protams, ir nozīme, jo ”pirmais bija vārds”. Vārdi enerģētiskā plānā ļoti spēcīgi ietekmē cilvēku domas. Vārds iet cilvēkam pa priekšu, jo bieži vien mēs dzirdam vai izlasām vārdu un tikai tad paši sastopamies ar personības lielumu vai mazumu, kā nu kuram šķiet un savā galviņā šo milzīgo neredzamo informācijas gūzmu novienādojam ar konkrētu “izkārtnīti” - vārdu. No numeroloģijas viedokļa katram vārdam  ir sava enerģētiskā vibrācija. Zem burta paslēptās ciparu vibrācijas var veidot harmonisku vai saspringtu enerģētisko saspēli ar cilvēka uzvārdu un dzimšanas datiem. Ikviens cits vārds bagātina šo enerģētikas klāstu.

Pirmkārt, numeroloģijas stūrakmenī ir atziņa, ka katru burtu pēc konkrētas valsts alfabēta var pārvērst skaitļos. Un pamatskaitļi no 1 līdz 9 nes sevī noteiktu vibrāciju kā apziņas un secīgi uztveres pieraksta veids. Lai ko domātu un vēlētos cilvēki, tie tik un tā zemapziņas līmenī uztver un atreaģē uz noteiktu skaitļu/burtu vibrācijām. Šo zināšanu pārvaldīšana ļauj labāk izprast sevi un savu vārdu spēku.

Otrkārt, personas vārds, viennozīmīgi, ir piesaistāms dzimšanas datiem. Numerologs nevar noteikt bērnam labvēlīgāko vārdu, kamēr nav zināms viņa dzimšanas brīdis kā noticis fakts. Tā ir individuāla izvēle, piegājiens, kad vispirms cenšas sabalansēt bērna vārda un uzvārda vibrācijas ar konkrētajiem dzimšanas datiem, neaizmirstot, ka bērns dzimis konkrētā ģimenē, konkrētiem vecākiem, kuri vismaz līdz 16 gadiem uzņemsies rūpes,  audzināšanu. Arī to jāņem vērā numerologam. To vajag atcerēties arī maniem amata brāļiem. Lai neuztaisām debesu eņģeli, kurš ar vecāku kūrēto ikdienu vispār nav savienojams.

Treškārt, tieši vecāki bieži vien šķietami neizprotamu jūtu, prāta un savstarpējo radurakstu attiecību ķīmijas rezultātā dod vārdu, ar ko dzīvē soļosim pa priekšu.

Kā numerologs redzu, ka vecāki parasti izvēlas vārdus tieši atbilstoši tām skaitļu vibrācijām, kas pulsē pašos. Piemēram, vecāku Dvēseles skaitlis (vārda un uzvārda patskaņu summa) ir 9. Un izvēlas vārdu A r t ū r s , kas arī nes devītnieka vibrācijas. Tā ir vecāku izvēle, kam, Dievs dod, jāsakrīt ar paša bērnā (datos) iekodētajām vibrācijām. Tādēļ vienmēr esmu teicis vecākiem - vienalga, cik vārdu varianti izvēlēti pirms dzemdībām, bērnam nākot pasaulē, ieklausieties mazajā un savā sirsniņā, kurš no vārdiem pielīp kā uzliets. Un te nu mātes intuīcija ir svarīgākā...

Jāatzīst, ka dažiem vecākiem emociju uzplūdā īsta skaidrība tā arī nerodas un, bērnam vēlot tik labāko, ņem talkā numerologa padomu. Praksē ir bijuši gadījumi, kad abu vecāku pozīcijas vārda izvēlē ir tik pretrunīgas, ka bērns pusotru mēnesi jau dzīvo bez vārda...

Ceturtkārt, katrā kultūrā ir sava tradīcija, kad tiek dots vārds un kā tas tiek izvēlēts. Piemēram, starpkaru Latvijā bija populāri dot divus vārdus, no kuriem otrs bija krustēva/krustmātes. Latvijā vārds ir spēcīgs, jo ne visām tautām ir vārdadienu kalendāri... Zināma tradīcija ir no paaudzes paaudzē dot vienu vārdu visas dzimtas vīriešiem, piemēram, Jānis.

Piektkārt, vārds nes individuālo nokrāsu, bet uzvārds atspoguļo dzimtas enerģiju. Numeroloģiski analizējot personu, izdala atsevišķi vārdu un vārda/uzvārda summu. Tādēļ, mainot uzvārdu/vārdu, var nomainīties pat 4 no 5 būtiskiem numeroloģiskā koda skaitļiem. Rakstura pamats un dzīves uzdevumi/karma paliek viens, jo to apzina dzimšanas dati. Bet vārds un uzvārds ievibrē cilvēka spējas, motivāciju, iekšējo spēku, personības atspoguļojumu citu acīs. Būtiski, vai ne! Ideāli, ja tas saskan ar personas dzīves  pamatuzdevumiem, nevis visu laiku sev likt spieķus riteņos...

Individuālā izvēlē nav viennozīmīgas atbildes, vai sievietei palikt meitas uzvārdā vai pieņemt vīra uzvārdu. Tomēr, vispārinot no konkrētiem gadījumiem, kur, patiesi, var būt visādi, daudzu tautu tradīcijās „sieva iziet pie vīra”, tātad ieiet vīra dzimtā - uzvārdā. Modernie uzvārdu salikumi attiecīgi nes jaunu – dublētu dzimtas enerģiju. Tā ir sarežģītākā izvēle, jo atbilstoši personībai var gan apvienot no dzimtām kā pozitīvo, tā negatīvo enerģiju. Tas ir atkarīgs no dzimtas, no personas un daudziem faktoriem.

Tātad vārds nedzīvo viens pats par sevi, tas radies konkrētās valsts kultūras un tradīciju, vecāku un dzimtas izpratnes un dzimšanas datu kontekstā.

 

Kā numerologs vienmēr ņemu vērā, lai vārds būtu labskanīgs visās tā izpausmēs, proti, ir harmonija ar pašu personu, raksturu un dzīves uzdevumiem/likteni, un sakritīgs ar citu redzējumu. Ja nav – tad rodas iesaukas, palamas utt. Jāatzīst, ka bieži vien tā arī ir labākā izvēle par paša vārdu...

Sakrālie vārdi, kas nākuši apgaismības ceļā vai Skolotāja doti, jau ir cits stāsts. Bet tas reti ir paša aplaimotas gribas/izdomas akts, lai pēcāk plātītos un sabiedriski vicinātu pasi. Līdzīgi ir ar kristāmajiem vārdiem, ko numeroloģijā izmanto kā „skaitlisko sargeņģeli”, stiprinot personas garu un pietušējot cilvēciskās vājības. Šo vārdu tur slēptu no svešiem.

Ja kādam patiesi līdz sirds dziļumiem nepatīk viņa vārds, tā patiesi ir problēma. Mana pārliecība, ka neprasmīga vārda maiņa esošās problēmas vietā radīs jau trīs problēmas. Kā? Skaidroju. 1. problēma – esošais vārds, kas nekur nepazūd. 2. problēma – jaunais vārds. Un 3. problēma – abi kopā.

Nomainot vārdu/uzvārdu uzreiz nekas būtiski nemainās. Tas būtu salīdzināms ar došanos ārpus valsts, kur bieži mani draugi uzjautrinās kā ārzemēs tiek locīts vārds Kristaps. Kļūstu te par Kristos, te Kristoferu utt variācijās. Pamainās, protams, vārda skaņa, bet, kamēr pasē neierakstīsi, tikmēr nozīmīgu pārmaiņu nebūs.

Nedaudz atšķirīgi ir ar svešās zemēs ilglaicīgi iemantoto vārdu, uzvārdu, pilsonību, ko nosaka vietējās kultūras un valodas īpatnības. Numeroloģijā skaitļi seko alfabētam - rakstībai. Un tas var būtiski mainīt numeroloģisko kodu. Bet tas ir plašāks temats, kas daudziem patiesi paver būtiskas iespējas palikt pašam, reizē sekmīgāk realizēt sevi, teiksim, Londonā.

Prakse apliecina, ka jaunieguvumam atbilstošās vibrācijas sāk nostiprināties pusotra divu gadu laikā. Bieži vien to var novērot laulības dzīvē, kad jaunā sieviete no ballīšu karalienes kļūst par gādīgu mājsaimnieci vai otrādi. It kā jau „zīmogs pasē” neko nemaina, bet, redz, uzvārda maiņa var pamainīt motivāciju, atklāt jaunas spējas...

Numeroloģija to palīdz izskaidrot. Tomēr vienmēr atmiņā paliks nospiedums par laiku, kad „es biju citādāka”. Kā nu ne, ja, teiksim, tā dzīvots divdesmit un vairāk gadus. Tas pats arī ar vārdu. Ilgus gadus valkātā vārda (ne)spēks vienmēr būs turpat līdzās. Tikai daži to veiksmīgi apmainīs pret „ancuku”, kas derēs kā uzliets. Vairums no vilka mukdami, uzskries lācim.

Un vēl, pirms ko darīt vai paveikt, kamēr tas nav noticies – īpaši ar vārdiem – neplātās. Tos tur sevī, kamēr realizē. Kas skaļi bazūnē, tam patīk plātīties vai nekas nesanāks - noskaudīs, tā runā tautā. Ar vārdu jāzina, ko paveikt! Vārds ceļ, bet vārds var arī nogremdēt!

Tādēļ tas ir retorisks jautājums vai mātei vajadzēja 15.08.1973. (summa 34/7) dzimušu puiku saukt par Viesturu (41/5) vai par Zuargusu (34/7)? Vai varbūt vajadzēja piedzimt Indijā vai Spānijas daudzvārdu došanas tradīcijā? Varbūt Viesturam kā jaunu pirmsākumu vajadzīgs radīt dēlu vārdā Zuarguss? Bet tā jau individuāla izvēle un saprašana.

Numeroloģija ir spēcīga individuālā piegājienā, bet tajā ir arī uzstādījumi, tehnikas, metodoloģija (kā jau zinātnē), kuras pārvaldot, vairākos būtiskos punktos mans skatījums nekādi nesakrīt ar iespējamo Zuargusa kungu.

Papildus ieskatam 

Katrs pats var izburtot savu vārdu un noskaidrot skaitļu vibrācijas – www.numerologi.lv Burtotājā.

Pilnu numeroloģisko kodu var uzzināt projektā – Numeroloģiskais Sprīdītis.

Katrā jokā daļa joka. Karikatūrista Gata Šļūkas skatījums uz vārda došanu.Šeit.

Slavenību numeroloģiskā analīze:

http://www.numerologi.lv/sakums/slavenibu-numerologija/ievads/

Bloga sadaļas

Kristaps Baņķis

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

304 iesaka šo blogu

Balsot