Trampa prezidentūrā var nospēlēt citu prezidentu liktenis

Tramps kā ASV prezidents numeroloģijas skatījumā nes 9. vibrāciju (45 prezidents)

Kādi bijuši citi 9nieki:

9. Viljams Harisons 
Pirmais prezidents, kas miris tikai mēnesi pēc stāšanās amatā. Viņš inaugurācijas laikā saaukstējās, kas viņam bija liktenīgi. Kā ģenerālis veiksmīgi karoja pret britiem 1812. gadā.

18. Uliss Grānts 
Iegājis vēsturē kā ASV pilsoņu karā uzvarējušā ziemeļnieku karaspēka pavēlnieks. Spējīgais ģenerālis gan esot bijis naivs un pasīvs politiķis. Nonākot finanšu grūtībās, viņam nācās pārdot savus kara laika zobenus. Smēķējis pa 20 cigāriem dienā un miris no kakla vēža.

27. Viljams Tāfts
Vienīgais amerikānis, kas bija gan valsts galva, gan vēlāk Augstākās tiesas priekšsēdis. Spēlējis golfu. Smagākais prezidents, kura svars bija 136 kilogrami.

36. Lindons Džonsons 
Viņa prezidentūras aizēnoja Vjetnamas karš. Viņa iemīļotā dāvana bijusi elektriska zobu suka.

Kā redzams, pāris ar karu saistīti. Un pāris ņēmuši nelāgu galu...

Salīdzinoši 44.prezidenta Obamas priekšteči bija superpopulārie Kenedijs, Rūzvelts un Demokrātu partijas pirmsākumu veidotājs Martins Van Burens.

 

1 SKAITĻA. ASV prezidents vēsturiski vienmēr nesis jaunas vēsmas ar vārdu "PIRMAIS"! Tas neizpaliks arī 46.
1. Džordžs VašingtonsVašingtons kļuva par pirmo ASV prezidentu uzreiz pēc Neatkarības kara. Viņš tiek dēvēts par "amerikāņu nācijas tēvu". 
10. Džons TailersViņa prezidentūras laikā Teksasa kļuva par ASV štatu. Viņa prezidentūru iedragāja asas cīņas ar kongresu finanšu jautājumos. Viņš ir rekordists starp prezidentiem pēc bērnu skaita — astoņi no pirmās sievas un septiņi no otrās sievas.
19. Raterforss HeissVeiksmīgi vadīja valsts atdzimšanu un iedibināja saimniecisku stabilitāti pēc pilsoņu kara. Cīnījās pret valdības ierēdņu korupciju.
28. Vudro VilsonsNobela Miera balvas laureāts un viens no Tautu savienības izveidošanas ierosinātājiem. Būdams pacifists, līdz 1917. gadam nevēlējās iesaistīt ASV Pirmajā pasaules karā.
37. Ričards NiksonsPirmais līdz šim vienīgais ASV prezidents, kuram nācās atkāpties no amata Votergeitas skandāla dēļ par ielaušanos demokrātu partijas mītnē un cenšanos to noslēpt. Viņa laikā ASV normalizēja attiecības ar Ķīnu. Viņa popularitāti sekmēja ASV astronautu izcelšanās uz Mēness, taču Niksonu aizmēza Votergeitas skandāls.

Bloga sadaļas

Kristaps Baņķis

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

304 iesaka šo blogu

Balsot