Stresa skaitlis partnerībā

Par pamatu izmantota Kristapa Baņķa numeroloģijas apmācības un analīzes datorprogramma "Pats sev numerologs".

Numeroloģijā ir vairākas aprēķinu tehnikas kā noskaidrot attiecībās pāra potenciālo problēmu cēloni un līdz ar to arī risinājuma iespējas.

„Ja ir atrasts cēlonis – nav grūti arī pārvarēt sekas,” uzskata K. Baņķis.

Numerologi uzskata, ka starp skaitļiem pastāv tāda pati smalka mijiedarbība, kāda novērojama cilvēku attiecībās jeb faktiski tas arī ir avots, pēc kura nosakāms gan attiecību potenciāls, gan „grēkā krišanas” un krīžu avotus.

Par Stresa skaitli dēvē starpību starp diviem vienādas nozīmes skaitļiem cilvēku numeroloģiskajā kodā vai citos aprēķinu veidos. Būtiskākais, lai netiktu jaukti, piemēram, vienas personas datums ar otras personas nodzīvoto gadu skaitu, citiem vārdiem sakot, nevajag samērīt viena matu sakārtojumu ar otra kājas izmēru J  

Stresa skaitlis palīdz saprast konfliktu dabu. Ja abi (!) partneri ņem vērā ieteikumus un savā ziņā pamierina šā skaitļa nosacījumus, konflikti paši izzūd. Tomēr tie ir kā zemūdens rifi, kas agri vai vēlu parādās atkal...

Viena no vienkāršākajām metodēm divu personību attiecību pamatu noskaidrošanai ir samērot abu partneru dzimšanas datumus, dzimšanas datu kopsummu un gadu starpību, atņemot vienu no otra dzimšanas gadus. Vislielākais efekts, ja analizē uzreiz visus trīs rādītājus.

Pastāv arī smalkākas attiecību izpratnes metodes. Piemēram, saprast sajūtu, gara radniecību un mīlas potenciālu, samērojot Dvēseles skaitli. To noskaidrot sev un partnerim var šajā saitā - http://numerologi.lv/pats_sev_numerologs/numerologiskais_kods/dati/

Pakavēsimies pie interesantas tēmas – pāra gadu starpības, ko aprēķina no viena dzimšanas gada atņemot otru, reducējot to līdz viencipara skaitlim. Proti, ja starpība ir 12 gadi, tad pamata skaitlis ir kā 1 un 2 summa – 3. Skaidrs, ka numeroloģiski ir atšķirību nianses skaidrojumos starp 3, 12 un 21 gadu starpībām, tomēr pamatā tik un tā ir skaitļa 3 vibrācijas, ar ko primāri jātiek galā jebkuram pārim. Tas ir kā pamatskatījums uz pāra attiecību problēmām un iespējām.

Pastāv arī noteiktas tendences. Novērots, ka 1, 5, 7 gadu starpība attiecībās ir dinamiska, radoša. 2, 4, 8 gadu starpība rada inerci, kas ilgtermiņā noved pie ļoti stresa pilnām situācijām. 3, 6, 9 gadu starpība ir visharmoniskākā un ģimenes dzīvei piemērotākās.

 

Starpība – 0.

„Neko nevar skaidri zināt” - attiecības

Vieniem tas būs pamats savstarpējai sapratnei un kopējai darbībai, citiem – būtisks konfliktu cēlonis, kas sakņojas pilnīgi atšķirīgā pasaules uzbūves izpratnē. Pašos pamatos viss ir ideāli vai „pilnīgi šķērsām”.

Pāris sagrēko ar lietu atstāšanu pašplūsmā, pārlieku lielām līdzībām, nepūloties ieguldīties attiecību izaugsmē. Ar laiku var palikt neinteresanti vai arī tas, kurš visvairāk no pāra attīstās, „izaug” no esošajām attiecībām.

Harmonijai – savstarpēja piekāpšanās un prasme attiecības visu laiku sākt no jauna kā nebeidzamā spirālveida ciklā. Bet, protams, ne visi tam ir gatavi...

 

Starpība – 1.

Katrs par sevi - attiecības.

Pirmkārt, šajās attiecībās jāciena vienam otra neatkarība un individualitāte.

Otrkārt, nedrīkst baidīties būt sabiedrības uzmanības centrā.

Visumā saderīgs pāris, tikai pārāk bieži nesakritīs uzskati. Vērtību skalā katram savs lineāls. Tieksme uz pašapliecināšanos attiecībās parādās abiem un vienlaikus, tāpēc tik viegli viens otram nepadosies. Grēko, ja sāk palaist rokas, muti, pakļaujas impulsivitātes, ietiepības, stūrgalvības, egocentrisma, patmīlības, savas gribas uzspiešanas, uzstājības, nepiekāpības, cietsirdības uzplūdiem.

Harmonijai – ja spēj ar pacietību uzklausīt partnera viedokli un nemēģina uztiept savējo, izveidojas saderīgs, radošs pāris. Ieteicams kopīgas sportiskās aktivitātes.

 

Starpība – 2.

Jutekliskās šūpoles - savienība.

Jābūt uzmanīgākiem vienam pret otru. Jūtu cienīšanai un komandas darbam ir galvenā nozīme. Nav jācenšas visu izdarīt pašam – labāk organizēt kopā ar partneri.

Attiecībās nepieciešama romantika. Tāpēc šīs ir izplatītas mīļāko attiecības, nevis ģimenes dzīve, kurā skaistais mīlestības kuģis var atsisties pret zemūdens rifu. Vieglāk attiecībās iet materiāli nodrošinātajiem, tomēr ieteicams nodrošināties ar laulības līgumu.

Sliktākajā variantā viss kā šūpolēs – rīcība emociju pavadā, ko pavada iedzeršanas un emocionāli aizskārumi. Ko kautrējas pateikt acīs, to draudzenei izstāstīs un vēl izpušķos. Attiecības, kur met pa malām arī rezerves skatienus... Neuzticība, aizdomīgums, tenkošana ir šo attiecību grēcīgākās izpausmes.

Harmonijai – kopīgas sabiedriskās aktivitātes, interese par partnera jūtu dzīvi. Kompromisi un diplomātija. Pacietība, pacietība un vēlreiz pacietība. Visu var glābt arī vienkārša labsirdība, uzticēšanās, romantikas baudīšana un pielāgošanās.


Starpība – 3.

Kopā jautrāk - attiecības.

Partneri, kas saistīti ar kaisli. Dominējošās ir seksuālās attiecības, kur viens otru izskolo pēc sirds patikas. Dziļi aizrauti ar erotiskajiem pārdzīvojumiem, ka visu citu pat īsti neievēro. Tāpēc, lai ģimenē valdītu saskaņa, ieteicams pievērst uzmanību arī citām partnera gaišajām īpašībām. Ar kopīgo milzu entuziasmu var gāzt kalnus un pavisam noteikti kā jau ar trijnieku, nevar pastāvēt tikai attiecības viens pret vienu, tādēļ iejaukti tiek radi, dzimst bērni... Kopā - jautrāk.

Pāris ar interesi par mākslu vai tās izpausmēm. Jāatzīst, ka bieži tas nozīmē dzīvošanu no algas līdz algai, kad uz maizes rikas tiek likts pliks optimisms J Tomēr veiksme viņus pavada biežāk nekā citus.  

Grēcīgi ir domāt, ka viens ir gudrāks par otru, nodoties patmīlībai, izšķērdībai, slavas kārei, iedomībai, kritizēšanai. Īstie pārbaudījumi ir tad, kad jāpieņem nopietni lēmumi, jo traucē nespēja sakoncentrēties atbildīgos brīžos. Un tad jau notikumu kūlenī aiziet haotiska darbība, nemiers un nepastāvība...

Harmonijai – jārīkojas godīgi, neturot akmeni azotē vai sveci zem pūra. Pret dzīvi jāizturas nenopietnāk, jāattīsta optimisms, humors, vairāk jākontaktējas. Mācās kopā atslābināties, biežāk jāapmeklē teātrus, koncertus, saviesīgus pasākumus.

Uzvesties kā bērniem un nodoties rotaļām pa dzīvi – tas ir glābiņš un pestītājs.

Kopīga mācīšanās un attīstība, izbraukumi, komunikācija, kas paplašina informācijas pasauli un priekšstatu. Šādi pārīši redzami kopīgā izbraukumā ar riteņiem. Auto nav luksusa lieta, bet pāra saliedēšanas pasākums. Un kurš no viņiem TO nav darījis mašīnā? J  

 

Starpība – 4.

Pienākumu attiecības.

Starp abiem valda stipras draudzības jūtas, nevis mīlestība. Tas ir kā darbs ar mīlestību, kur prasās garantu, regulārās iemaksa un izmaksas un saprātīgu atpūtu. Pāris, kas kopā rušināsies ap mājas celtniecību. Dienesta romāns, kas ilgst gadiem.

Sagrēko ar abpusēju principialitāti, spītību, skopumu, aizdomīgumu un privātīpašnieciskumu. Vajadzēs stāties pretī tieksmei palikt stingram un nelokāmam pret savu mīļoto.

Ja attiecības iešūpojas, tad grūti saraujamas, jo katrs dzīves gads jau iepinis mantiskas, attiecību un tamlīdzīgus vijumus. Šķirties ir kā zivij āķi no acābola izraut... Un tās atmiņas.... Tā kā pat šķirti velkas kopā, kā bikšu auklas abi gali.

Harmonijai – jāmācās nospraust saprātīgas robežas un noturēt tās ar mīlestību un labestību. Tas nav viegli, jo vajadzēs disciplīnu, pirmkārt, katram pašam pret sevi.

Ģimene, kurai jākopj tradīcijas, jāsvin saulgrieži, jāēd pie kopgalda un jāciena tradicionālas vērtības.

 

Starpība – 5.

Pārmaiņu cirks - attiecības.

Visu laiku būs nepieciešamas pārmaiņas – godīgas un labi pārdomātas.

Vienam vai abiem var būt īpaša nepieciešamība pēc brīvības, tādēļ vajadzēs rast iespējas, kā ļaut justies brīvi, attiecībās nepārkāpjot godīguma principus.

Ja viens par sevi ir sajūsmā vai publikas lutināts, no otra partnera gaida mazāk ekscentriskas uzvedības. Attiecībās iznāk, ka katrs spēlē savos vārtos, kas rada nestabilitāti.

Grēko ar nepastāvību, alkatību, greizsirdību, neapmierinātību, sarkasmu, aizdomīgumu.
Svarīga ir neatkarība vienam no otra. Pāris, kuram dzīvoklī ir vajadzīga katram sava istaba, kur vismaz aiziet nolaist tvaiku. Brīžam varētu teikt, ka gatavais cirks, ne attiecības J

Kopīgs bizness teju neizbēgams.

Kas zīmīgi, bieži vien tieši šie pāri ir preses hronikās – vieni tādēļ, ka raujas pēc tā, citi – tādēļ, ka slapstās. J

Harmonijai – nepieciešams būt elastīgākiem, vajadzētu visu laiku izglītoties un nebaidīties jaunās zināšanas pielietot dzīvē. Vajag būt kustīgam, aktīvam, komunikablam. Kopā jāapmeklē kursus, seminārus, lai neapsīkst komunicēšanās. Tā teikt vienas partijas, teātra, deju kolektīva vai kora biedri.

 

Starpība – 6.

Kopā saplūšanas attiecības.

Visu laiku nepieciešams atjaunot līdzsvaru, citādi mīlestība vai draudzība ir apdraudēta. Jāiemācās mīlestības dziļums un nepieciešamība pēc tās, kā arī patiesa atbildība.

Iespējams, tieši četrkājainā drauga parādīšanās mājās vai bērna piedzimšana izlīdzinās attiecību līdzsvaru, nesot kopīgu atbildību.

Partneri ir saplūduši cieši kopā viens ar otru, tāpēc daudzi noskatās ar skaudību... Tādas attiecības veidojas, lai kopā uzbūvētu harmonisku pasauli, māju ar daiļdārzu.

Sagrēkot var ar stūrgalvību, ļaunatminību, izšķērdību, uzbāzību, uzstājību, patmīlību. Bieži vien viens attiecībās uzņemas mocekļa lomu. Vajadzēs atteikties no ietiepības un dogmatiskiem uzskatiem. Gadās arī atkarības vienam no otra un izveidotajām situācijām. Šādu partneri no savas mājas pēcāk tik viegli neizliksi. 

Audzināšanai ir liela loma un vislabāk, ja partneri neaudzina viens otru, bet kaķi, suni vai bērnus. Potenciāls daudzbērnu ģimenei, plus vēl paņems radu bērnus vai adoptēs.

Harmonijai – nepieciešams radīt un uzturēt mīlas pilnu gaisotni. Kopā jāiepazīst mākslas pasauli. Mājas mīlulis tikai uzlabos mikroklimatu. Ģimenes bizness. Ģimeniskie kulinārijas prieki. Un ļoti daudz maiguma.

 

Starpība – 7.

Gudrinieku misticisma savienība.

Katram vajadzīgs personīgais laiks individuālās gudrības kaldināšanai. Jāciena gan vajadzību pabūt vienam, gan arī otra cilvēka prasību pēc tās. Jāizprot garīgums vai tās nepietiekamība attiecībās.

Kopējas nodarbes pētnieciskajā darbā, ezotērisko zinātņu mācīšanās un tamlīdzīgas lietas, kas prasa dziļu filozofisku analīzi, var palīdzēt pārvarēt radušos konfliktus.

Pārāk liela tieksme būt ideālam, laimīgam pārim, tāpēc attiecības ir trauslas. 

Ķecerīgākajā versijā šis ir tāds kriminālsižetos iepīts „bonda” pārītis. Iespējams iedzeršanas, kautiņi un policijas iesaistīšana. Un daudz neizprotamu lietu, sākot no atslēgu pazušanas, mašīnu aplaupīšanas utt.

Pēc šīm attiecībām bieži ir psihologu, astrologu klienti.

Erotiska tiekšanās izbaudīt dzīvi visās tās izpausmēs. Materiālās koplietas ir kā mirāža un nauda te neturas, tai ir mistiska tieksme aizplūst.

Grēkošana ar savrupību, depresiju, vientulību, aizdomīgumu, kautrīgumu, spītību, atsvešinātību, ignorēšanu, nosodīšanu, neiecietību. Kas sadzīvē izpaužas kā precējušies – kopā nedzīvo vai vīrs devies uz Īriju.

Harmonijai – jāizanalizē jebkura dzīves situācija, jāatšifrē neskaidrie jautājumi un soli pa solim jāsakārto loģiskā secībā. Zīmes ir visur! Vēlams kopā iepazīties ar ezotēriskām zinībām vai apmeklēt baznīcu. Kopā var minēt krustvārdu mīklas, urbties cauri grāmatām. Nevajadzētu nosodīt aizvainojumus, pārestības vai ne tā pateiktu vārdu, mēģiniet rast kompromisu jebkurā situācijā. Ja no attiecībām "noņem" vēlmi būt absolūti ideālam pārim, savstarpējās attiecības uzlabosies.  

 

Starpība – 8.

Spēkošanās attiecības.

Attiecības, kurās ļoti daudz kas cirkulē ap naudu. Nauda kā iespēju un krīžu avots. Attiecībās laulības līgums vai materiālo saistību atruna ir vairāk nekā nepieciešama, turklāt iedibināt noteikumus ieteicams jau no pirmā randiņa.

Savstarpēja spēkošanās – kurš kuru, kurš dižāks un varenāks! Vajag spēcināt vienam otru, nevis cīnīties savā starpā par varu. Jāpiestrādā pie tā, lai samazinātu kontrastējošu reakciju vienam pret otru un izstrādātu jaunu savstarpējo attiecību biznesa plānu.

Nedrīkst manipulēt ar otru, labāk novirzīt kopīgos pūliņus, lai savienotu garīgās un materiālās bagātības. Bieži vien pāris izvēlas sākt kopīgu biznesu vai vienkārši iepazīstas darba apstākļos.

Atrodoties kopā ir kā dubultspēks, lai kopējiem spēkiem viegli tiktu galā ar ārējiem ienaidniekiem. Tomēr, savstarpējās attiecībās katrs mēģināsiet parādīt savu " Es". Tomēr tas nav par iemeslu, lai rastos vēlēšanās šķirties. Tieši pretēji, tas abus partnerus saista vēl ciešāk kopā un stimulē uz izaugsmi. Bet, ja kādam no partneriem apniks šī cīņa par līdera lomu un radīsies izteikta vēlme nebūt otrajā vietā, tad šķiršanās ir neizbēgama.

Grēkošana ar augstprātību, pārākuma sajūtu, egoismu, manipulēšanu, nepacietību, skopumu, pašslavināšanu, varaskāri, patmīlību, pārgalvību, izvirtību.

Harmonijai – jāiepazīst otrs cilvēks bez ietekmēšanas, manipulācijas. Vairāk azarta un dāsnuma! Iedosi otram drošību, saņemsi atpakaļ dubultdrošību, proti, „ko sēsi, to pļausi”. Karstasinīgajiem ieteicams nodarboties ar ekstrēmiem sporta/atpūtas veidiem. Apmeklēt pirti. Kaislīgs sekss ar izteiktu lomu maiņu un dažādām ievirzēm/novirzēm ir pāra terapija. Un sacīt partnerim ļoti daudz „paldies”!

 

Starpība – 9

Attiecības – kā labs vīns...

Ja nebūtu patīkams sekss un ciešās erotiskās saiknes, diez vai šie partneri būtu viens ar otru kopā. Tāpēc, pirms dodaties laulības ostā ieteicams pagaidīt, kad kaisle rimstas un tad ar vēsu galvu... Kur man acis bija?! J

Šādi partneri ir kopā lai viens otram noslēgtu attiecību līkločus, tādēļ, nekoncentrējoties uz seksu, bet pastaigājot sajūtu un garīgas takas var piedzīvot patiesi pasakainu ekstāzi. Viens otram kā revidenti un skolotāji reizē. Padomu došanas savstarpējie čempioni. Harmoniskākajās versijās pāris sāk interesēties par dzīves pabērnu pieņemšanu, apmeklē dzīvnieku patversmes un noteikti skatās labdarības raidījumus, krietni patukšojot maciņu.

Grēka darbu sarakstā noteikti iekļaujama pārlieku liela emocionalitāte, slinkums, „piekasīšanās”, haotiskums, vienaldzība, atkarība no citiem, nepārliecinātība, gremdēšanās pagātnē. Lielais trumpis ir mocekļa tēlošana, jo te parādās stāsti par vīru alkoholiķi, no kura nevar aiziet, jo ko tad viņš bez manis... 
Ideālisms koplietots ar ilūzijām un fantastisku iztēli. Daudzējādā ziņā dzīve kā komūnā, tādēļ tieši šādās attiecībās iespējami attiecību dubulttrīstūri, kur visi laimīgi.
Gadu starpības lielums rada nosacījumus skolotājs un skolnieks attiecībām, profesors un studente u.tml. Gudrības, kas ir erotisma piesātināta. Tajā pat laikā šādas attiecības var būt arī platoniska draudzība.

Harmonijai – attīstāms radošums, atklātība, godīgums, iecietība, sapratne, pacietība. Lielākā gudrība ir būt tik gudriem, lai dzīvotu bez lielas gudrības.  

Bloga sadaļas

Kristaps Baņķis

Profila attēls

Kontakti

Nobalso par blogu

304 iesaka šo blogu

Balsot